Para nosotros ha sido muy gratificante compartir nuestra experiencia con los futuros profesionales del sector.En estos tiempos tan complicados hay que adaptarse y reinventarse y el reto que hemos propuesto a los estudiantes ha sido: ¿Cómo captar al turismo local ?
BRAIN HACKATHON
HOTELERIA I TURISME
Acompanyar i inspirar a joves a fer realitat els seus projectes amb passió per l’aprenentatge actiu.
CURS 2020_21
QUÈ ÉS LA BRAIN HACKATHON?
La BraIN Hackathon ha estat creada i dissenyada amb la missió de posar a disposició de les empreses del sector el talent de l’alumnat de formació professional per superar la difícil situació en què es troben davant de la pandèmia de la COVID-19.
INSPIRACIÓ HACKATHON
Inspirada en models de hackathons tecnològiques i portada al terreny de la formació i el turisme, la BraIN Hackathon proposa a l’alumnat del nostre centre un format innovador, on treballen de manera intensiva i per equips en un repte 100% real, acompanyats de la mà de l’equip docent que actuen com a coaches.
L’escola convida a diferents empreses partners i col·laboradores per tal d’oferir la possibilitat de participar en el projecte.
EL PROGRAMA
Presa de contacte Prat Educació_Empresa
El projecte comença amb una presa de contacte prèvia entre el docent coach i l’empresa assignada. Es presenta el projecte i l’empresa llença diferents reptes que actualment té, relacionades amb la situació econòmica i social actual.
Presentación dels reptes
L’equip de coaches recullen totes les propostes i les assignen als diferents grups de treball que començaran a treballar en totes les fases del repte fins a arribar a presentar diferents propostes factibles per portar-les a terme. Totes les empreses participants seran convidades al dia de la presentació per conèixer de primera mà les propostes generades per al nostre alumnat.
Inici de la Hackathon…
El grup de treball inicien la Hackathon amb un brífing on recullen tota la informació necessària sobre l’empresa i, així, conèixer millor com és aquesta empresa, el sector, el mercat on opera i els reptes plantejats. Per aquest motiu, els grups de treball mantindran una comunicació propera amb l’empresa o representant d’aquesta.
Durant aquest temps els diferents equips dediquen tot el temps lectiu a treballar el seu repte amb el suport directe del professorat especialitzat del cicle. Des de l’escola, es bloqueja tota una setmana lectiva per treballar únicament en aquest projecte.
Les fases del projecte són:
- Presentació de la problemàtica de l’empresa. 22 de febrer 2021
- Brífing
- DAFO i CAME
- Benchmarking (Bones pràctiques d’altres empreses semblants)
- Disseny de propostes
- Presentació dels Challenges davant de l’empresa. 1 de març 2021
- Anàlisi del resultats i coavaluació
Finalment, un jurat format per l’escola i per l’empresa reconeixerà el treball dels equips guanyadors, que seran obsequiats amb invitacions a espectacles culturals.
Totes les propostes es compartiran amb les empreses per tal que les facin seves i, si escau, amb la col·laboració de l’alumnat perquè es puguin portar a terme.
PROJECTE DE COOPERACIÓ
Per als futurs professionals aquest projecte suposa una oportunitat de sortir de l’aula i implicar-se en casos 100% reals, afectats per la crisi de la COVID-19, posar-se en la pell dels responsables de les empreses i fer valdre les seves idees. Pels propietaris i gestors de les empreses, és una oportunitat de sentir i recollir les propostes de la població més jove (generació z), amb inquietuds professionals pel món del turisme, i incorporar-les per dinamitzar els seus negocis.